Jakub Smolík - Vánoční Acoustic Tour

Jakub Smolík - Vánoční Acoustic Tour

Adresa:

Brno, Veveří

Termín: 19.12.2016

19prosinec pondělí 19:30

Žánr: koncertyfolk

Umělci: Jakub Smolík


Jakub Smolík, současná umělecko-interpretační osobnost, která svými sladce laděnými písněmi oslňuje zejména něžnou část publika, míří do Brna. Vánoční koncert v rámci Acoustic Tour se uskuteční 19. 12. 2016 v brněnském Sonocentru.

Jakub Smolík, současná umělecko-interpretační osobnost, která svými sladce laděnými písněmi oslňuje zejména něžnou část publika, míří do Brna. Vánoční koncert v rámci Acoustic Tour se uskuteční 19. 12. 2016 v brněnském Sonocentru, moderním sále se špičkovým ozvučením. Jestliže při poslechu hitů jako „Až se Ti jednou bude zdát“, „Ave Maria“, „Jen blázen žárlí“ či „Prý chlapi nebrečí“ pookřeje nejedno ženské srdce, pak v podání Jakuba v doprovodu jihočeského smyčcového kvarteta White Strings to bude platit dvojnásob.

Jakub založil svou první kapelu v roce 1975 se spolužákem Lubošem Trnkou, nazvali ji Travaléři. Prošel několika dalšími skupinami, až v roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. A právě producent Petr Hannig je Smolíkův objevitel, on je také původcem jeho uměleckého jména Jakub – původně se totiž jmenoval Jaroslav po tátovi.

Během své kariéry spolupracoval s celou řadou osobností české hudební scény, jako např. s herečkou, zpěvačkou a moderátorkou Šárkou Tomanovou, Jiřím Zmožkem, Radoslavem Brzobohatým, Michalem Davidem, v jeho klipech se objevily krásky Petra Voláková nebo Eva Vejmělková.

V roce 2003 byl v anketě Český slavík zvolen skokanem roku. V roce 2005 obdržel zlatou desku za CD Chci ti říct. Na svém kontě má více než 22 alb a patří k českým interpretům s největší fanouškovskou základnou. Koncerty, na kterých s ním vystupuje doprovodná skupina a vokalistky, jsou obohaceny humorem i jevištní zábavou, čímž umocňuje divácký zážitek a potvrzuje skutečnost, že jeho představení není jen běžný koncert, avšak i zábavné show. Těží ze své image, pěkných skladatelských kousků Z.Bartáka, Fr.Kasla nebo J. Zmožka, ale i nesmírně vytříbeného vkusu pro výběr cover verzí starších českých šlágrů, které mladší část publika dnes zná především díky němu.

Jakub Smolík je český zpěvák s bohatou hudební minulostí. Svojí první hudební skupinu Travaléři založil spolu se svým tehdejším spolužákem Lubošem Trnkou v roce 1975.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jakub Smolík -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...