Emir Kusturica and The No smoking Orchestra (Serbia)

Emir Kusturica and The No smoking Orchestra (Serbia)

Adresa:

Brno, Rooseveltova 1

Termín: 29.2.2016

29únor pondělí 20:00

Žánr: koncertyundergroundrockfolkworld

Umělci: Emir Kusturica


V Janáčkově divadle proběhne velkolepý koncert Emira Kusturici s kapelou The No Smoking Orchestra. Vystoupení se uskuteční v pondělí 29.2.2016, začátek je od 20 hodin! 

Emir Kusturica je známý hudebník a jeden z nejúspěšnějších evropských filmařů. Narodil se v Sarajevu, hlavním městě dnešní Bosny a Hercegoviny.  

Na základě úspěšných amatérských filmů, natočených na střední škole, doporučila amatérská organizace Bosny a Hercegoviny Emira k přijetí na FAMU (kde studoval např. i Miloš Forman). Školu absolvoval v roce 1978. Na přelomu 80. a 90. let 20. století se přestěhoval do USA. Tam natočil film Arizona Dream, který vyhrál dvě ceny na berlínském filmovém festivalu.

V roce 1995 natočil významný film Underground, jež získal hlavní cenu na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes – tímto dílem chtěl sdělit lidem ze západu, jaká byla historie jeho země a jak ji ovlivnila válka. Kusturica však později pracoval i na lehčím tématu a začal točit „happy endy“, jako např.Černá kočka, bílý kocour nebo Super 8 Stories.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Emir Kusturica and The...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...