Hornické slavnosti

Hornické slavnosti

Adresa:

Rudolfov

Termín: 4.6.2016

4červen sobota 09:00

Žánr: ostatní akceslavnostisetkání


O dvanácti stříbrných apoštolech jste už slyšeli? Ne? Potom se vydejte v sobotu 4. června 2016 do Rudolfova, kde vás na tradičních Hornických slavnostech s tímto prastarým příběhem seznámí. Právě nejznámější rudolfovská pověst se stala ústředním tématem letošního 17. ročníku oslav historie města.

Slavnostní ceremonii od 10.15 hod. uvede tanec permoníků v podání žáčků z místní školy, a následně starosta Vít Kavalír zažehnutím kahanu slavnosti oficiálně zahájí. „Od 11.00 hod. se vydá od základní školy na tradiční kostýmovaný průvod městem řada šlechticů v kočáře, měšťanů i prostých lidí, letos se ale průvod zastaví u Hornického muzea, kde je pro návštěvníky připraveno překvapení. Muzeum se promění v orloj, v jehož oknech se prostřídá dvanáct apoštolů,“ uvedla organizátorka slavností Hana Kuboušková.

Během celého dne si návštěvníci užjí středokověké hudby, svými kousky je pobaví kejklíř Slávek a se skupinou Cetare se protančí od středověku až do současné doby. Na odvážnou podívanou zve skupina historického šermu Vendetta, a stejně tak diváci užasnou i nad letovou ukázkou dravců a sov, kterou předvede společnost Panthea.

Bubenická jednotka Wild Sticks slibuje skvělou show, divadlo Já to jsem přijede do Rudolfova se známým příběhem panáčka Pinocchia a od 18.00 hod. se tradičně v kostele sv. Víta rozezní zvuk fléten Třeboňských pištců. 19. hodina zahájí čas country zábavy, kapela Bryčka bude hrát české i zahraniční hity až do půlnoci. Doslova žhavou tečku za celodenním programem udělá ve 22.00 hodin unikátní ohňová show skupin Cetare a Wild Sticks.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hornické slavnosti

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (5.2 km)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.7 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (15.2 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (19.9 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (29.6 km)