Otevření Galerie Mariánská

Termín: 3.9.2015
Vstupné:

0

3září čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcedětskézdarma


Do Mariánských kasáren v Českých Budějovicích se naplno vrátí život. Ve čtvrtek 3. září zde bude otevřena nová rozsáhlá galerie, která má ambice vystavovat to nejlepší ze současné scény výtvarného umění a zároveň se stát živým kulturním centrem města. V rámci slavnostního otevření se už od dopoledne uskuteční bohatý doprovodný program, jehož vyvrcholením bude večerní koncert legendárního Roberta Křesťana a Druhé trávy.

Návštěvníci, kteří 3. září dorazí, budou mít jedinečnou příležitost si prohlédnout celou historickou budovu kasáren - průvodce představí samotnou galerii, ale i moderně vybavené apartmány. V Galerii Mariánská tento den zároveň začne výstava děl Salvadora Dalího.

Program slavnostního otevření bude zahájen v 10 hodin. Kromě zmíněného Roberta Křesťana a skupiny Druhá tráva, se kterými od 19.30 vystoupí i zajímaví hosté Charlie McCoy a Kateřina García, se představí hudební skupiny Trio de Compostela (od 15.00) a Swing Trio Avalon (od 17.00) a divadla Já to jsem (od 16.00) a Studio dell´arte (od 14.00).

Organizátoři mysleli i na dětské návštěvníky, pro které taktéž připravili bohatý doprovodný program, z něhož zmiňme například výtvarnou dílnu ateliéru TVOR, jež bude fungovat od 10 do 16 hodin. Provozovatelé galerie nevylučují, že na akci dorazí i samotný Švejk. Ptáte se proč? Spisovatel Jaroslav Hašek je jednou z nejznámějších osobností, která v Mariánských kasárnách kdysi sloužila.

Pro labužníky pořadatelé přichystají pečeného býka z Novohradských Hor, který bude zakrojen v 11 hodin dopoledne. V nabídce budou i šťavnaté hamburgery.

Vstupné na akci je do 18 hodin zdarma. Lístky na koncert Roberta Křesťana stojí v předprodeji 190 korun (v síti CB systém), na místě budou za 250 korun.

Mariánská kasárna jsou významnou památkou, která ale dlouhé roky chátrala. V roce 2011 koupil nemovitost soukromý investor a o tři roky později odstartovala první etapa kompletní rekonstrukce, v rámci které vznikla mimo jiné Galerie Mariánská.

Program dne:

  • 10:00 Zahájení
  • 11:00 Zakrojení pečeného býka
  • 12:00, 13:00 Komentované prohlídky
  • 14:00 Studio dell´arte
  • 15:00 Trio de Compostela
  • 16:00 Divadlo Já to jsem
  • 17:00 Swing Trio Avalon
  • 19:30 Robert Křesťan a Druhá tráva
  • + Charlie McCoy (USA)
  • + Kateřina García

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Otevření Galerie...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (796 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.9 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.6 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.6 km)