Slavonice Fest 2014

Slavonice Fest 2014

Adresa:

Slavonice, Náměstí míru

Termín: 27.7.2014 31.7.2014
Vstupné:

formou akreditací i jednotlivých vstupenek

27čvc - 31čvc celý den

Žánr: clubbingfestivalsoutěžparty film


První ročník letního filmového a hudebního festivalu nabídne od 27. do 31. července 2014 výjimečnou přehlídku filmů, koncertů pod širým nebem a tanečních party

Ve filmové části, která je rozdělena do čtyř sekcí, uvidí diváci 31 filmů. Sekci World zastupuje světovou kinematografii například letošní britsko-irská mysteriózní novinka Frank, oceněná dokumentární fikce Nick Cave: 20 tisíc let na zemi, polsko-dánské drama Ida, celovečerní dokument se záznamem koncertu legendární kapely Led Zeppelin The Song Remains the Same, rakouská krimikomedie Drtič kostí, holandská romantická komedie Ráj řízků, dánské drama Hon a mnohé další. Sekce Róna nabídne oscarový film Umělec nebo komediální Zvuk hluku a další vychytávky pro filmové fanoušky podle výběru výtvarníka Jaroslava Róny. V České sekci se objeví novinka Miroslava Krobota s herci z Dejvického divadla Díra u Hanušovic nebo herecký koncert držitelů Českých lvů Jiřího Schmitzera a Petry Špalkové Jako nikdy. Sekce originální produkce televize HBO připravila maraton projekcí kultovní detektivní Temný případ/True Detective/, film Six Acts  či horkou novinku o začátku epidemie AIDS v 80. letech  Normal Heart s Julií Roberts.

Letní kino na náměstí uvede v doprovodném programu kromě českých komedií Pějme píseň do hola a Pojedeme k moři i velkofilmy Špinavý trik a Osamělý jezdec.

V hudební část festivalu se vystřídá 21 kapel a 6 DJ´s -  na zahajovací párty odstartují festival Matěj Ruppert a Roman Holý s G Point Hunters, po 21 letech, kdy přijel s kytarou na legendární svatbu tří členů divadla Sklep, se do Slavonic vrací David Koller se svým sólovým projektem David Koller & Band, dál vystoupí Vypsaná Fixa, Prago Union, Circus Ponorka, Jasná páka, Please the Trees, Sunflower Caravan, Vladimír Merta, Lenka Nová, Zevláky s Vojtou Kotkem, Garage & Tony Ducháček, Vojta Lavička a Gypsy Spirit, Marimba Live Drums, Beata Hlavenková, Čokovoko, November 2´nd  a další.

Filmové projekce jsou soustředěné přímo do historického centra jihočeských Slavonic, koncerty bude hostit na Velké scéně a v hudební Stodole příhraniční Maříž a after party se odehrají v kultovním slavonickém Kulturáku.

Festival není soutěžní. SLAVONICE FEST chce ve čtyřdenním  kulturním happeningu spojit to nejlepší z léta, filmu a hudby s mimořádnou energií renesančních Slavonic.  Proto jedinou cenou, kterou festival udělí, bude Cena diváků pro nejlepší film.

Akreditace, ubytování, program na www.slavonicefest.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Slavonice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slavonice Fest 2014

U ProkopůŘásná (25 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (31 km)

Resort JohankaKamenice nad Lipou (40.6 km)